Hahmoesittelyn teko-ohjeet

Siirry alas

Hahmoesittelyn teko-ohjeet

Viesti kirjoittaja Para lähetetty Ke Helmi 14, 2018 10:15 pm

Jotta vältyttäisiin lyhyiltä, turhilta ja mitäänsanomattomilta hahmoesittelyiltä, on ylläpito päättänyt luoda erillisen ohjeen, jossa käy ilmi kaikki asiat, joita hahmoesittelystä tulisi vähintään löytyä. Otathan huomioon, että vankihahmoa luodessasi monet hahmosi tiedoista ovat myös järjestelmän kautta vartijoiden saatavilla.
Hahmoesittelyä julkaistessa tulee jokaiselle esittelylle luoda oma topic, josta ilmenee hahmon nimi (joko etunimi ja sukunimi tai nimi, jolla tämä tunnetaan), vangeilla suluissa vankinumero (ks. liittymisohjeet) sekä henkilökuntaan kuuluvilla joko "CO" tai muu ammattinimike, kuten sairaanhoitaja. Mikäli haluat lopuksi koota kaikki hahmoesittelysi yhteen ja samaan topiciin, voit tehdä sen offtopic-alafoorumin kuville, tarinoille yms tarkoitetussa osiossa vapaalla, itsellesi sopivalla otsikolla.

VANGIT

NIMI: Hyvin yksiselitteinen ja tarpeellinen tieto, kuten arvata saattaa. Sisällytä esittelyysi hahmon etunimi, toinen (kolmas, neljäs jne) nimi sekä sukunimi. Älä kopioi nimeäsi tunnetuilta henkilöiltä, vaan käytä esimerkiksi internetin nimigeneraattoreita tai listauksia. Googlaamalla vaikkapa "irish names" löydät varmasti paljon hyviä nimivaihtoehtoja hahmollesi. Sisällytä myös hahmosi mahdolliset lempinimet oikean nimen perään.
SYNTYMÄTIEDOT: Laita tähän kohtaan hahmosi syntymäaika- ja paikka. Otathan huomioon, että roolipelissä eletään vuotta 2018.
ASUINPAIKKA: Hahmosi asuinpaikka siviilielämässä. Pelkkä kaupunki ja osavaltio riittää. Roolipeli sijoittuu Kaliforniaan, joten huomioi se tässä kohdassa.
ETNISYYS: Onko hahmosi kaukasialainen, aasialainen jne. Ota huomioon, että hahmosi etnisyys määrittelee hyvin pitkälti tämän aseman ja paikan vankilassa.
AMMATTI: Hahmosi ammatti muurien ulkopuolella. Myös mahdollisen vankilan sisäisen työpaikan voi mainita tässä. Ota huomioon, että hahmosi siviiliammatti saattaa auttaa tätä saamaan itselleen työn myös vankilan sisältä.
LIITTOUMAT YMS: Mikäli hahmosi kuuluu tai tällä on vahvat siteet johonkin jengiin, mainitse asiasta tässä.
TUOMIO(T): Toinen esittelyn tärkeimmistä kohdista. Mainitse kaikki edelliset sekä nykyiset tuomiot sekä niiden päivämäärät. On suositeltavaa eritellä, mistä hahmosi on tällä hetkellä istumassa ja mistä hän on ollut istumassa esimerkiksi 20 vuotta sitten. Voit mainita myös hahmosi aiemmat ehdonalaiset ja sen, millon tämän on (jos on) mahdollista päästä ehdonalaiseen nykyisestä tuomiostaan. HUOM! Koska roolipelissämme pyritään realismiin, on syytä perehtyä esimerkiksi. Kaliforniassa voimassa olevaan three strikes -lakiin sekä vähintään mahdollisiin tuomioiden keskimääräisiin pituuksiin esimerkiksi Googlen avulla.
TUNTOMERKIT: Tähän tulee sijoittaa hahmosi tärkeimmät tuntomerkit - silmien väri, hiusten väri, pituus, paino sekä mahdolliset arvet ja tatuoinnit.
BIOGRAFIA Hahmosi tausta ennen vankilaan tuloa ja vankilassa. Biografian ei tarvitse olla sadan sivun pituinen eikä sen tarvitse olla hahmoesittelyssä heti. Tärkeintä on, että hahmon perustausta käy ilmi ja että se lisätään hahmoesittelyyn jossain vaiheessa.

VARTIJAT JA MUU HENKILÖKUNTA

NIMI: Ks. ylempää.
SYNTYMÄTIEDOT: Ks. ylempää
ASUINPAIKKA: Ks. ylempää
AMMATTI: Vartijoiden ammatti on, yllätys yllätys, vartija. Muiden henkilökuntaan kuuluvien ammattiin taas tulee milloin mitäkin. Vartijoilla ei vielä tällä hetkellä ole varsinaista hierarkiaa, mutta ylläpidon sellaisen lisätessä on myös hahmon arvo hyvä mainita esittelyssä.
BIOGRAFIA: Kuten vangeillta, olisi myös vartijahahmoilta hyvä löytyä hieman taustaa, esimerkiksi tämän motiiveja vanginvartijaksi ryhtymiseen ynnä muuta. Tästä ei kuitenkaan tarvitse tehdä mitään älyttömän pitkää tekstiä, kunhan perustiedot tulevat ilmi.

Näiden lisäksi hahmoesittelyyn voi lisätä myös muuta tietoa, kuten hahmosi sairauksista, tämän uskonnollisesta vakaumuksesta jne. Suositeltavaa olisi lisätä myös kuva hahmoesittelyn alkuun. Tässä olisi hyvä käyttää esimerkiksi oikeita pidätyskuvia, mutta mikä tahansa muu kuva on myös käypä, kunhan se ei ole Brad Pittin tai Leonardo DiCaprion kaltaisen superjulkkiksen kuva ja kunhan siitä tulee selkeästi ilmi hahmosi ulkonäkö.

Para
Admin

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 09.02.2018

Näytä käyttäjän tiedot http://srcfrp.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa