Santa Rosa Correctional Facility

Siirry alas

Santa Rosa Correctional Facility

Viesti kirjoittaja Pebsu lähetetty La Helmi 10, 2018 10:24 amSanta Rosa Correctional Facility, usein lyhennettynä SRCF tai vain Santa Rosa on Yhdysvalloissa Kalifornian osavaltiossa sijaitseva maximum-turvallisuusluokan vankila miehille. Puhekielessä laitokseen viitataan myös nimellä Rose, josta usein johtuu myös vankilassa istumista tarkoittava sanonta treffit Rosen kanssa.

Santa Rosa kuuluu osavaltion vanhimpien vankiloiden joukkoon. Vuonna 1908 ensimmäistä kertaa vankilakäyttöön otetut tilat sisältävät vuodesta 1996 lähtien käytöstä poistetut kaasukammiot. Vankilan death row lopetti toimintansa samana vuonna, ja osavaltion kuolemantuomioita suoritetaan nykyään vain San Quentinissa.

Vankilan kapasiteetti on noin 2000 henkeä, mutta rajoja koetellaan usein. Vuoden 2018 alussa SRCF:n väestön laskettiin olevan 2454 henkeä. Noin 45% vangeista luokitellaan afroamerikkalaisiksi, 20% valkoisiksi, 20% latinalais-amerikkalaisiksi ja 5% muiksi. Tummaihoisten ryhmien yhteistyö on löyhää, kun taas eurooppalaistaustaiset pitävät tiukempaa yhteyttä toisiinsa.

Vankien keskuudessa vallitsee vahva rotuerottelupolitiikka ja sen sijaan, että vankien keskuudessa jakauduttaisi vankilan ulkopuolisten jengien mukaan, hautaavat samaa etnistä taustaa olevat ihmiset ainakin näennäisesti vanhat sotakirveensä ja ryhmittymät ihonvärinsä mukaan. Valkoiset ovat oma ryhmänsä, tummaihoiset omansa ja Pohjois- ja Etelä-Kaliforniasta tulevat norteñot ja sureñot omat ryhmänsä. Pienemmät etniset ryhmät, kuten aasialaiset tai amerikanintiaanit, jotka eivät varsinaisesti kuulu mihinkään edellämainituista etnisistä ryhmistä, muodostavat oman ryhmittymänsä, joka on eniten yhteydessä luultavasti tummaihoisten kanssa.

Santa Rosan henkilökunta koostuu suurimmalta osin vanginvartijoista. Luottovangit tarjoilevat ruuan, pesevät pyykin ja suorittavat muita tehtäviä kuukausittaista palkkaa vastaan. Vankilan johto palkkaa myös psykologeja, lääkäreitä, opettajia ja muita ammattilaisia vankien kunnosta huolehtimiseksi.

Pebsu

Viestien lukumäärä : 2
Join date : 09.02.2018

Näytä käyttäjän tiedot

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa