Roolipelin säännöt

Siirry alas

Roolipelin säännöt

Viesti kirjoittaja Para lähetetty Pe Helmi 09, 2018 11:40 pm

1. Ei powergamea - Hahmosi ei siis voi olla voittamaton ja/tai kyvyiltään epäinhimillinen missään suhteessa.

2. Ei metagamea - Tämä tarkoittaa, että et voi käyttää offgamessa saamiasi, roolipeliin liittyviä tietoja ingamessa. Samalla pyritään siihen, että ingamen ei anneta vaikuttaa offgameen negatiivisesti.

3. - Roolipelimme ei tunne termiä "autohit" - Voit siis huoletta tehdä muihin pelaajiin kohdistuvat toimintosi ilman kysymysmerkkiä toiminnon perässä, sillä toisen ei kuitenkaan ole mahdotonta torjua esimerkiksi  "*Lyö tuota kasvoihin vasemmalla koukulla*"-komentoa.

4. - Pyritään mahdollisimman pitkiin ja "tyhjentäviin" komentoihin - Käytännössä tämä tarkoittaa, että yritetään luoda roolipelistä realistista ja tunnelmallista ja mahdollisimman tarkkaa. Hyvä minimimäärä lauseen sanoille on siinä viiden, kuuden paikkeilla.

5. Käytä merkkejä oikein - Toiminnot tulevat *tähän*, offgame //tähän, ajatus #tähän ja vieraat kielet [TÄHÄN] (esimerkiksi [SAKSA]: Terve, mitä kuuluu?)

6. Ei turhaa ja jokapäiväistä väkivaltaa - Koska roolipelimme pyrkii ensisijaisesti keskittymään hahmojen väliseen kemiaan - neuvotteluun ja keskusteluun - ei järjetön väkivallan käyttö ole suotavaa.

7. Hahmoa ei voi tappaa lopullisesti ilman ylläpidon (ja jos aiot tappaa toisen pelaajan, myös tämän) suostumusta.

8. Ylläpito ei ole ainoa, joka luo peliä - Tällä tarkoitetaan, että on enemmän kuin sallittua pelata ilman roolipelin ylläpitoa ja järjestää omia pieniä eventtejä - kunhan eventit eivät vaikuta merkittävästi roolipelin senhetkisiin tapahtumiin ja loreen ja kunhan niissä ei tapeta ketään. Tällaiset eventit ovat pääosin ylläpidon suunnittelemia, mutta myös itse "tavalliset pelaajat" ovat tervetulleita antamaan ideoita eventeistä ja suunnittelemaan eventtejä.

Para
Admin

Viestien lukumäärä : 10
Join date : 09.02.2018

Näytä käyttäjän tiedot http://srcfrp.palstani.com

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa